DIY: 3x Dip Dye Papierenlamp

Al eerder heb ik jullie kaarsen met een dip dye effect laten zien, nu heb ik dit effect toegepast op de bekende papierenlamp van IKEA. Ik laat je zien hoe je dit effect met drie soorten verf kunt bereiken. Ben je nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

Ecoline

collages

Wat heb je nodig?

 Papierenlamp REGOUT IKEA €2,99  
 Ecoline Pipoos €3,10
 Kwast    
 Water    

 

Laat de lamp opgevouwen zitten zoals hij is als je hem koopt.  Maak je kwast goed nat en voeg de kleur toe aan je kwast. Trek daarna wat strepen rondom de lamp. Door het vele vocht wat je toevoegt en het dunne papier van de lamp zal dit snel gaan uitlopen. Als het niet wordt zoals je denkt kun je meer water en kleur toevoegen. Daarna kun je de lamp uitvouwen en laten drogen. Als hij droog is en ben je tevreden dan is hij klaar! Anders kun je altijd nog wat strepen met je kwast zetten.

 

Acrylverf

collages

 

Wat heb je nodig?

 Papierenlamp REGOUT IKEA  €2,99 
 Acrylverf V&D  €5,79 
 Sponskwast Pipoos  €0,90 

 

Vouw ten eerste deze lamp wel uit als je aan het werk gaat. Maak de spons kwast een beetje nat en spuit daarna wat verf bovenop rondom de opening. Veeg deze daarna geleidelijk naar beneden uit. Zo zie je vanzelf een verloop van donker naar licht ontstaan. Je zal tussendoor de verf nog een aantal keer toe moeten voegen. Dit kun je doen totdat je tevreden bent met de dekking en de hoeveelheid die het verloop in beslag neemt.

 

Spuitverf

collages

Wat heb je nodig?

Papierenlamp REGOUT  IKEA  €2,99 
Spuitverf  Action  €2,09 
Afplakmateriaal     

 

De laatste versie van de dip dye lampen heb ik gemaakt met spuitverf. Plak eerst het gat af zodat de verf niet naar binnen gespoten wordt. ik heb dit gedaan door vanaf het gat aan de andere kant af te plakken met plastic en tape. Als dit gebeurt is kun je gaan spuiten. begin bovenaan en spuit van ver af op de lamp. Dit heeft misschien ook meerdere lagen nodig om te dekken. Als je tevreden bent ziet het er ontzettend leuk uit!

 

collages

 

 

Zoals je ziet heb ik met alle drie de lampen een ander dip dye effect gemaakt. Wat wel gelijk is dat ik ze alle drie van boven naar beneden heb laten uitlopen maar van onder naar boven een kleur laten lopen is net zo leuk! Wat vinden jullie?

5 Reacties op “DIY: 3x Dip Dye Papierenlamp

  1. Pingback: INSPIRATIE: Verlichting | iamexposing·

Plaats een reactie